2012 – vilket år…..

Ja, när man ser tillbaka på 2012 så slås man av vilka otroligt tvära kast det var detta år – på alla sätt….

Något som också slår igenom när jag går igenom mina bilder är att det är kvantitet som gäller och inte kvalité. Beslutet att vara med i bloggen One366 har gjort att man tagit ohyggligt många och onödiga bilder – man ville ju ha 7 bilder av allt. Tror jag slog rekordet vid besöket i Polen….7 statyer, 7 trafikskyltar, 7 kyrkor osv osv…. 🙂 Har kastat många kort, det kan jag lugnt säga! Men…nu över till fotona – det här är ju en tillbakablick på bilderna jag tagit i år!

Januari1 januariJa, när jag kollar igenom bilderna från januari så känns det som om en stor del tillbringades i bil. Denna bild är från ett av våra teman – rörelse!

Februari2 februariPräglades en del av att vi skulle fotografera de sju dödssynderna för Onebloggen. Visste att Mimmi skulle göra en del av bilderna med en banan, därav vänsterbilden. Högerbilden då? Bästa laget ju!!! Vi är ju svenska mästare i hockey, och fick se dom på riktigt i Karlstad!
Detta är en collagebild, och de blir lite mindre – klicka på dom så ni får större bild – då ser ni dem mycket bättre!

Mars3 marsDetta är en bild på Elin när vi var på Semmelcafé på Not Quite. Mimmi var också med! Lyckades här med konststycket att få hela caféet att avstanna, då jag höll på att ”tutta eld” på stället…. 🙂
Vi skulle sätta oss ner. Jag tittade på en karl och frågade: Är det ledigt här?
Han svarar nåt som jag inte hör, och frågar igen: Är det ledigt här? Då tittar han på mig  och säger: Det brinner i din kasse….
Gissa vem som lagt en plastpåse rakt på ett värmeljus??? Moi! 🙂
Luktade det bränd plast sedan? Inte ett dugg! Skrattade Mimmi och Elin så de grät? Jepp! Det gör de fortfarande… 🙂

April4 aprilDenna bild är tagen vid Finserud i Åmål, och en bild jag gillar mycket….! Togs för One förstås.. 🙂

Maj5 maj3Här lånar jag en bild som Terje tagit! För maj var ju månaden när vi Femmestjejer hade vår första gemensamma fotoutställning, och fick träffas och krama om varandra för första gången – kan ni ana hur kul och häftigt det var?

5 majAnnars gjorde vi en resa neråt Österlen och Söderåsen för att sedan hamna i vackra Möns Klint i Danmark!

5 maj2Vi var även vid Ale Stenar, där dessa bilder är fotade!
Collagebilder även här – dubbelklicka och se dom större!

Juni6 juniI juni har jag endast två mappar med bilder. På den ena står Lailas diakonvigning, på den andra står Robs bröllop! Mycket foto alltså, mycket bildbehandling – och det tog ett tag innan man rörde kameran igen… 🙂
Häftigt brudpar som gifte sig i Converseskor! Gillas!

Juli7 juliJuli och semester! Gjorde nya försök att fota kulbilder, men magin var borta….Köpte båt och var ute med den en del. Sedan åkte vi till Möns Klint igen, såg häftiga soluppgångar och mådde väääääldigt gott! 🙂

Augusti8 augustiSemestern är härlig, då kan man gå upp tidigt och fota soluppgångar och sedan  åka hem och lägga sig och sova några timmar! Jag tror faktiskt vi slog nåt eget rekord denna sommar och gick upp fyra dagar i rad – trööööööött var man sedan! Men man ångrar ju alltid det man INTE gjorde! 🙂
Bilden längst till höger är från Wroclaw i Polen. Fick följa med Terje dit när han jobbade. Föga anade man att beslutet redan var taget att stänga Volvo bussar….en vistelse som var så ljuvlig, fick en besk smak i munnen. Dessa bilder har fått vila, har inte ens velat se dom trots att det finns en och annan pärla…
Collagebild – förstora! 🙂

September9 septemberLjus i olika former….Bilden till vänster är från vårt härliga Strandcafé där vi har fotofika varenda fredag! Just denna bild är dock tagen vid Åmåls ljusfest, en häftig grej då hela Åmål badar i ljus!
Bilden till höger är från en fredagsmorgon då Terje och jag tog med oss kamerorna till jobbet och fotade på vägen dit….blir andäktig över bilden till höger!

9 september2En av årets klart häftigaste upplevelser är helt klart från tillfället när jag, Elin och Mimmi hyrde Kulturmagasinet i Åmål för att fotografera lite! Jag undrar i mitt stilla sinne vad det var för energier igång den dagen….Här har vi tre tjejer som älskar att fota, men som inte gillar att vara framför kameran….(utom Mimmi då, hon har inte några sådana spärrar…, fast det har inte jag heller….längre… :-D)
I alla fall, vi fick en timme var då vi skulle vara framför kameran. Vi hade massor med attiraljer med oss som vi lekte med….Så kul! Så många skratt! Så härliga känslor från den dagen! Jaaa…nåt hände, och här är tjejen som inte har ont av att vara framför kameran längre! Tack tjejer! (Vet att det kommer inlägg från de andra två, och jag misstänker att mitt nya alter ego Olga kommer att vara med på några kort! Olga fick mina spärrar att släppa, och jag är nog skyldig till att Mimmi fick årets flatskratt…:-))

Oktober10 oktober 1Detta foto höll på att bli årets bild från mig. En bild som jag tycker väldigt mycket om, men den föll på målsnöret… 🙂

10 oktober 2Oktober var månaden när jag ”banne mig” skulle fotografera alla träd med gula löv! När vädret stämde och jag åkte ut var inte ett enda löv kvar! Åkte frustrerat runt halva Åmål med omnejd, och hittade träden 25 meter hemifrån, på kyrkogården – tjena…. 🙂

November11 novemberDenna bild har jag valt eftersom den är från en av mina många promenader runt bajsverket i Åmål….(jaja…avloppsverket…:-)) Tycker mycket om att gå här och fotografera, för det mesta blir bilderna bara skit (haha, den var ju nästan rolig den :-)), men ibland kommer det någon jag gillar – som denna…..

December12 decemberJa…två bilder från december. Kallt som attan var det när de togs – frös som en liten gnu! Bilden till vänster är när jag försökte fånga snörök….gick sådär… 🙂
Bilden till höger är från Tollebols kvarn i Åmål – har varit lite trött på Tollebol ett tag, men kan lugnt påstå att stället fick en revival när jag tog bilden till höger !
Collagebild, men nu vet ni hur ni gör va? 🙂

Detta var mitt 2012, nu kommer det att smattra till med inlägg under veckan! Fler brudar är på gång med sina inlägg!

GOTT NYTT ÅR önskar jag er – med en egen liten förhoppning att 2013 blir lite bättre än året som varit!

/Maria

8 svar till “2012 – vilket år…..

  1. Bra väl av bilder.

    //Terje

  2. fin serie, Maria! Gott nytt år!

  3. Fantastiskt roligt att kunna se och läsa hur ditt år har varit och samtidigt kunna se dina vackra bilder.Kram på dig

  4. Älskar bilden på brudparet… =) så mkt Du på nått sätt… och den med fåglarna är en given favvo med.. .. men det jag minns bäst av året från dig är ditt trädinlägg som beskrev oss femmor !! <3…. =)

    Kramar T

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s