Marajas bästa bild 2011

Ja, så var det vårt sista gemensamma inlägg detta år…Vår bästa bild för året 2011. I mitt fall var valet hur enkelt som helst! Har märkt att de av mina bilder som jag tycker mest om har en historia, och det har denna!

Påsken 2011 hade jag riktigt ont i ryggen. Hade så ont så jag mådde illa….gjorde därför inte många knop, fick ingen ro vare sig jag låg, satt eller gick.  Annandag påsk föreslog Terje att vi skulle göra en kaffekorg och åka ut och fota. Jag var väl sådär lagom sugen, men….det blev liksom inte bättre att ligga på soffan och kvida heller. Vi packade kaffet, kamerorna och åkte ut…Väl framme så låg jag faktiskt mest på en filt och tittade upp på himlen, och tyckte rätt synd om mig själv. Till slut plockade jag upp kameran och gick en sväng. Terje hade redan stuckit iväg…Går in i en liten skog, och i gläntan får jag plötsligt se hur Terje kommer gåendes. Ropar till honom att stanna, för jag vill testa att ta ett kort. Såg PRECIS hur bra bilden skulle kunna bli! Börjar göra några ”skakisar” på honom, ser rätt hyfsat ut i kameran. Så lyfter han (utan att jag sagt nåt) på armarna och jag tänker för mig själv att jag måste ”sätta bilden” – gör ett par försök till och ser att jag har bilden!!!

Så…här är den….

Lade ut bilden på Fotosidan, och Jessica här på Femmes gick nästan i spinn…då begrep jag att jag hade en bra bild!

Efter ett tag startades en kritikpool på Fotosidan, och jag lade in bilden där. Fick helt otroliga kommentarer! Var förstummad av vad folk såg i en bilden. Det JAG såg i fotot var hur jag föreställer mig livet ”efter döden”, hur jag tror det kommer att se ut den dagen man inte finns längre….I takt med att kommentarerna ökade på min bild, desto mer rördes det upp i mitt inre…Så jag gjorde ett rätt så personligt blogginlägg. Är inte mycket för ”navelskådande”. Det passar mig bättre att vara ytlig och flamsig, men i samband med denna bild kändes det rätt….Så…denna bild tycker jag mycket om, den betyder massor för mig – och valet var busenkelt!

Mycket text denna gång, men jag hoppas ni stod ut!

Nästa gemensamma tema: RÖRELSE

Gott Nytt År till er alla!

/maria

15 svar till “Marajas bästa bild 2011

 1. Jag bara älskar denna bild! Den säger så mycket och den går tolka på så många olika sätt. Den kan både vara sorglig och vacker, och hur man tolkar det tror jag beror mycket på humör, bildseende/smak samt livserfarenhet. Jag tycker den är spännande och vacker, och den ger liksom ett ”hopp”, eller hur man skall säga, kanske finns där något…?

  Kran Elin

  • Tack goaste Elin! Jag älskar denna bild också! Det är som om man gillar (i alla fall jag), de bilder som liksom har en historia runt sig – och det har ju denna – på många sätt!
   Precis som du säger, så är den både sorglig och vacker, kunde inte skrivit det bättre själv…Tycker mycket om att du skriver att den ger hopp, nu blev den vackrare…:-)
   Kram!

 2. Du förstod väl att där skulle stå KraM 😉

 3. kristina ohlsson

  Det fina med bilden, tycker jag, är att någon kommer någonstans från, till dig och inte är på väg bort…..
  Kram Kristina ”Ohlsson”

 4. Underbar!!!!!!!!!! du är sååå duktig! kram

 5. Gillar din bild Maria … den innehåller så mkt… !! <3….

  Kram Tess

 6. Som du säger finns det mycket att tolka in i din bild. Djupt alternativt ytligt, mycket beroende på vilket du sinne är vid. Just nu är jag trött och känner mig urlakad,ser en kvinna, sprudlande glad dansande i en riktig störtskur. Bilden får mig att le./Mvh brita

  • Jo, så kan det också ses….allt beroende på vad man har med sig i bagaget…Är glad att bilden får dig att le – det är en del som tolkat ljuset som regn – lite läckert! Om min gubbe blir så glad att ses som ett fruntimmer vete tusan..*asg*
   /maria

 7. Här behövs inga ord från mig egentligen… du vet vad jag tycker… Den är sååååååå bra!
  Kram Jess

 8. Ping: Årets bild från Marajah…. :-) | Femmes in Focus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s